Dyrker nye spirer

Daglig leder i Spir Arkitekter ble intervjuet til siste utgave av Arkitektnytt. Les intervjuet her:

Tekst Solveig Nygaard Langvad

 

SVEN KROHN, SPIR ARKITEKTER:

–  Daglig leder, en av fire partnere som startet kontoret i 2000.

–  Spir har 24 ansatte, fordelt på kontorer i Tønsberg og Sandefjord.

–  Ca. 70 prosent av Spirs prosjekter er i Vestfold, ellers i Telemark og Oslo-regionen.

–  Kontoret skal i vinter ansette fire nye medarbeidere.

I snart 16 år har arbeidsmarkedet fortsatt å gro for Vestfold-kontoret Spir Arkitekter. Daglig leder Sven Krohn forklarer hvorfor.

 

– Hvorfor Tønsberg?

– Vi var fire arkitekter og partnere i Kristiansen & Bernhardt Arkitekter, av totalt åtte, som ville prøve oss på egenhånd: Tom Thodesen, Tore Jahnsen, Anita Grønvold og meg. Det var en skilsmisse i ordnete former, hvor alle verdier og prosjekter ble delt i to, avhengig av hvem som hadde ansvar. Vi etablerte oss på et lite loft i Tønsberg sentrum med fire mac’er. Siden har vi bygget på jevnt og trutt. Nå er vi 24 ansatte.

– For fem år siden fikk dere også eget Sandefjord-kontor. Hvordan skjedde det?

– Selv om man kan utføre oppdrag uten å se folk i øynene, er det fortsatt behov for et kontaktpunkt, et sted å møtes og prate. Så når vi jobber med prosjekter i Sandefjord-området eller lenger sør i landet, nede i Grenland og Larvik, er det greiere for kunden.

– Merker du noen forskjeller på markedet i Vestfold sammenlignet med landet for øvrig?

– De økonomiske svingningene slår ikke like hardt ut i Vestfold. Vi merker dem, men toppene er lavere og bunnene høyere. Dermed har vi unngått kriser. Det er mange som vil flytte hit, med nærhet til både fjellet, sjøen og hovedstaden.

– Hva er kremjobbene, og hva er brødjobbene når man driver lokalt?

– Vi har aldri vært så veldig kresne. Hvis vi har sagt ja til en jobb, og det utvikler seg til å bli en «brødjobb», vil likevel alle oppdragsgivere behandles med respekt. Alle prosjekter har sine utfordringer, og noen er morsomme, andre er tyngre. Det avhenger av hva slags folk man møter i prosessen. Vi trenger alle typer oppdrag. 
– Dere ser nå etter fire nye ansatte. Hvilke egenskaper trenger dere å supplere med? 
– Vi får stadig flere areal- og regulerings- oppdrag, og trenger en dyktig arealplanlegger som kjenner planprosessene. Vi ansetter også en arkitekt i Sandefjord som kan takle prosjekter fra A til Å, som kan tegne detaljer og gå på byggeplassen. Så trenger vi en arkitekt- student, eventuelt helt nyutdannet. Det har vi også hatt tidligere, og opplever det som veldig positivt. Du får gitt mye, og de er flinke og pliktoppfyllende. Den fjerde vi ser etter er en kvalitetskoordinator, en som kan styrke prosjekteringsteamene våre med den nødvendige kunnskapen om kvalitetssikring. Kravene blir tøffere, det er et rotterace i perioder. Vi har et internt kvalitetssystem, men vi trenger en pådriver. 
– Hvorfor skal de begynne å jobbe akkurat hos dere? 
– Vi er kjent for å ta vare på hverandre, det er veldig få som slutter når de først har kommet hit. Det er lov å si «dette kan jeg ikke, dette er ikke jeg god på», og da må noen andre komme inn. Spir har trygg økonomi, og ganske bred portefølje, fra hytter på Geilo til lagerbygg for Komplett i Sandefjord. Vi har tariffavtale med Afag, tillitsvalgte, gode pensjonsordninger,
og en flott arbeidsplass i sjette etasje på Kaldnes med utsikt over fjorden.