x

Del denne siden

Ørsnes Brygge 8 - Spir
PROSJEKTER
DEL

Ørsnes Brygge 8

Tiltakshaver: Huseklepp Eiendom AS

Adresse: Ørsnes Brygge 8

Prosjekt: Ørsnes Brygge 8

Byggår: -

Verftet på Ørsnes består av 13 selveierleiligheter på bryggekanten der alt ligger til rette for god livskvalitet med nærhet til sjøen og en flott utsikt. Verftet er et prosjekt som har vokst fram av et samarbeide fullt av entusiasme og engasjement. Sammen med byggherren, med sine mange års erfaring og lokalkunnskap fra plassen, har vi skreddersydd en bygning med fokus på å utnytte kvalitetene og potensialet i beliggenheten. Terrassene/balkongene er solfylte uteplasser i ly for vinden. Alle leiligheter har rom med utsikt mot sjøen, samtidig som innsyn utenfra er minimal. Store dørpartier gjør det mulig for leilighetene å vokse ut på terrassene/balkongene og bryter ned grensen mellom ute og inne. Tanken er at leilighetene, som utgjør selve kjernen i prosjektet, beskyttes av et fasadeskall som hindrer innsyn, men åpner opp for utsikt i ønskede retninger. Syd for ”kjernen” er det et felles uteareal for beboerne oppe på sokkelen, med beplantning og en lun, skjermet terrasse til felles bruk. Fellesarealet mellom kanalen og bygningen er en forlengning av bryggen som forsterker Verftets kopling til sjøen og utgjør et maritimt uterom. Med sjø og båtbyggeri som inspirasjon, og med beboerne i tankene, har vi arbeidet med å finne balansen mellom ”lune og røffe” materialer. Den samme balansen er å finne innvendig i leilighetene, der kontrastene mellom lyst og mørkt, samt varmt og kaldt skaper en spenning i interiøret.

Verftet på Ørsnes består av 13 selveierleiligheter på bryggekanten der alt ligger til rette for god livskvalitet med nærhet til sjøen og en flott utsikt. Verftet er et prosjekt som har vokst fram av et samarbeide fullt av entusiasme og engasjement. Sammen med byggherren, med sine mange års erfaring og lokalkunnskap fra plassen, har vi skreddersydd en bygning med fokus på å utnytte kvalitetene og potensialet i beliggenheten. Terrassene/balkongene er solfylte uteplasser i ly for vinden. Alle leiligheter har rom med utsikt mot sjøen, samtidig som innsyn utenfra er minimal. Store dørpartier gjør det mulig for leilighetene å vokse ut på terrassene/balkongene og bryter ned grensen mellom ute og inne. Tanken er at leilighetene, som utgjør selve kjernen i prosjektet, beskyttes av et fasadeskall som hindrer innsyn, men åpner opp for utsikt i ønskede retninger. Syd for ”kjernen” er det et felles uteareal for beboerne oppe på sokkelen, med beplantning og en lun, skjermet terrasse til felles bruk. Fellesarealet mellom kanalen og bygningen er en forlengning av bryggen som forsterker Verftets kopling til sjøen og utgjør et maritimt uterom. Med sjø og båtbyggeri som inspirasjon, og med beboerne i tankene, har vi arbeidet med å finne balansen mellom ”lune og røffe” materialer. Den samme balansen er å finne innvendig i leilighetene, der kontrastene mellom lyst og mørkt, samt varmt og kaldt skaper en spenning i interiøret.

TILBAKE TIL PROSJEKTER