FURUTOPPEN

Rekkehus og leilighetsbygg i Lørenskog

Furutoppen 2
Adresse
Lørenskog
Tiltakshaver
Axer Eiendom AS
Areal
9500 m²
Byggeår
2019
Prosjekt
Furutoppen
Kontaktperson
Kristian Borrebæk
kristian.b@spir.no
90 74 20 94

" Furutoppen ligger på Rasta på en høyde i nærheten av Skårersletta. Det er kort vei til kollektivtransport, fritids- og servicetilbud, samt tett på naturen med Østmarka bare et steinkast unna.

Boligprosjektet, som er organisert som ett sameie, ligger i et allerede veletablert villastrøk og har en variert boligmiks fra 1-roms til femromsleiligheter på 34 til 131 kvadratmeter, i tre blokker på tre og fire etasjer. Alle leilighetene har egen balkong eller terrasse, og de fleste større leilighetene er bygget med to bad. Noen har også eget vaskerom og/eller gjestetoalett.

De 13 rekkehusene er fordelt på tre bygg over tre plan med takterrasse. Disse boligene er cirka 160 kvadratmeter og rommer fire soverom, to bad, to stuer samt gjestetoalett og vaskerom.

Sameiet har felles garasjeanlegg under bakkenivå, samt bodanlegg og 160 plasser for sykkelparkering".

Kilde: Byggeindustrien

Furutoppen 04 rett
Furutoppen 05

Bebyggelsens høyder varierer mellom tre og fire etasjer, tilpasset omkringliggende omgivelser og solforhold. Nabolaget består av en variert sammensetning av boliger i rekkehus og leilighetsbygg av forskjellig størrelse. Disse er lagt på linje med hverandre i nord-sørlig retning. Dette sikrer gode solforhold til alle beboere med terrasser og balkonger mot vest, samt legger seg beskyttende foran eksisterende skjæring mot kollen i øst. Leilighetsbygget som ligger i sør er i 3 etasjer.

Rekkehusene plassert vest på tomten blir oppført i to etasjer med en tilbaketrukket 3. etasje. Dette i kombinasjon med en tidsriktig og kompakt utforming gjør at boligene bidrar til en stor grad av åpenhet på tomten og danner et felles gårdsrom til glede for alle beboere.

MATERIALBRUK OG FASADEKONSEPT

Furutoppen 4
Furutoppen 3

For å sikre at boligene skal fremstå med en god helhetlig karakter, er det jobbet med et fasadekonsept for leilighetsbyggene som skaper et nærmere slektskap med rekkehusene, samt den øvrige eksisterende omkringliggende bebyggelse. Fasadene er brutt opp vertikalt med bruk av forskjellig fasademateriale og farge på kledning. Dette tilfører fasadene et mer vertikalt uttrykk som igjen er med på å skape et tydeligere småhusuttrykk fra et typisk nabolag. Veggene med trekledning harmonerer også med de eksisterende trehusene i nærområdet.

...Furutoppen skal være et nabolag som skal speile et trygt og godt bomiljø, tilpasset landskapet og forankret i stedets karakter og omgivelser. Bygningene har et moderne og tidsriktig arkitektonisk formspråk tilpasset den omkringliggende bebyggelsen. Det gjenspeiles i materialene som er brukt på fasadene, hvor det er utstrakt bruk av tre, malt i jordfarger med innslag av lyse pussfasader som kontrast.

- bygg.no
Furutoppen 01